About me....

Assalammualaikum..

Hai..sy alis owner D'alis Deco
(Alis Deco & Services Enterprise).
Sy ni seorang suri rumah, buat servis ni just part time. now ada 2boy (Muhammad Izz Firash & Muhammad Izz Harith), sy lah suri rumah dan sy juga biz woman. ke hulu ke hilir sy akan bawa ank bersama sb jaga sendiri.tak berani lah nak hantr pd orang. Cukup pengalaman ada bibik, bibik cubit peha Firash smpai lebam biru dan nak bg Harith icap nenen dia lak, depan mata sy lak tu..
 Ilham datang masa majlis aqiqah anak sulung (Muhammad Izz Firash). Aqiqah ank dulu oct 2010.dulu susah sangt cari buai berendoi ni...
majlis di Sungai Petani, sy dapt sewa buai je dari Alor Star. orang tu just buat part time buai jer so dapat sewa buai n deco cikit jer.. RM260 buai sekali transport.
ini lah buai masa majlis aqiqah ank dulu.. dulu mahal kan RM260 dapt buai, bunga atas dan bunga gantung jer. yang lain sy tambah sendiri.coz x de kapet putih so letak kain putih jer di bawah buai tu.

Bermula di sini lah D'alis Deco ditubuhkan Dec 2010.
sy x pergi mana2 kursus pun..alhamdulilah Allah s.w.t yang kurniakan bakat pada sy. dari kecik lg sy memang minat masuk pertandingn melukis, mewarna, reka cipta n cam2 lah yg melibatkan seni.
Dulu sy mulakan degan 1set buai swing jer (buai cam gambr). sy tempah, bakul n sarung bakul pun tempah sb x pandai buat sendiri. now semuanya sy buat sendiri..jahit sarung bakul, bantal, backdrop..
rasa puas buat sendiri..walaupun x la cantik sangt.

ok..nanti smbung lg ye..





No comments:

Post a Comment

Followers